De Maatschap

Wij zijn Majella Lammers en Ellen Laroes, samen de praktijkhouders van de Maatschap voor Logopedie- en Stottertherapie in Brunssum. Onze praktijk heeft vloeiendheidsproblemen en spreekangst bij jong en oud als specialisatie. Majella en Ellen werken al vanaf 1990 samen in de praktijk en worden inmiddels een jaartje ouder. Daarom zoeken wij een opvolger, of opvolgers, per 1 november 2026; dat is het moment waarop we met pensioen gaan.

We komen daarom graag in contact met serieuze overnamekandidaten, maar tegelijkertijd is dat natuurlijk nogal een stap en zullen er veel vragen zijn. Schroom dus niet wanneer je vrijblijvend veel meer van ons wil weten. Geef deze informatie ook door aan iedereen waarvan je denkt dat die belangstelling zou kunnen hebben.  Voor een info-flyer over de opvolging klik hier.

Onze maatschap voldoet aan alle kwaliteitseisen die, middels een vrijwillige audit, jaarlijks worden getoetst. We zouden de praktijk heel graag zien doorgaan, ook na ons pensioen.


Ook in de periode 2023-2025 is de praktijk bezig om de Kwaliteit te waarborgen en wordt opnieuw de kwaliteitscyclus doorlopen.
Onze praktijk heeft een privacyreglement en werkt ‘AVG-Proof’. Het privacyreglement kunt u vinden onder Verwijzing- Na aanmelding op onze website.

Naast de algemene logopedie hebben wij ons gespecialiseerd in het geven van stottertherapie. Onze specialisatie is erkend door NVST (Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie) en EFS (geregistreerd als European Fluency Specialist).

Gespecialiseerde stottertherapie
Wij richten ons, binnen de praktijk, naast logopedie, vooral op gespecialiseerde stottertherapie. Zo bieden wij hulp aan kinderen,  jongeren en volwassenen met problemen op het gebied van vloeiend spreken, de zogenaamde vloeiendheidsstoornissen. Hiermee bedoelen we stotteren of broddelen. Onze cliënten komen voor onderzoek en advies, directe therapie en/of ouderbegeleiding, training van spreektechnieken of bijvoorbeeld vermindering van spanning naar onze praktijk. Dit kan op eigen initiatief zijn, op advies van de huisarts of op verzoek van een collega- logopedist. Naast onderzoek en behandeling bieden wij de mogelijkheid voor een second opinion. Samenwerking en coaching van collega-logopedisten en andere zorgprofessionals voor hun cliënten met stotterproblematiek behoren ook tot de mogelijkheden.

Logopedie
Vanzelfsprekend kunt u in onze maatschap ook terecht voor logopedie. Deze is gericht op de diagnostiek en behandeling van problemen rondom stem, spraak, taal en gehoor.

Ellen Laroes

20190317_101520 909x800

Vanaf 1985 is zij werkzaam als logopedist-stottertherapeut.

In 1990 gestart met een eigen praktijk waar, in 1996 Majella als collega kwam werken. Binnen de praktijk werkt zij zowel met kinderen en hun ouders als met pubers en volwassenen.

Naast haar werkzaamheden in de praktijk is zij als docent betrokken geweest bij Zuyd Hogeschool rondom het vakgebied stotteren / vloeiendheidsstoornissen.

Daarnaast geeft zij, samen met Marie Christine Franken en Lesley Bosschaart workshops voor logopedisten over de behandeling bij jonge stotterende kinderen (RESTART-DCM)

Majella Lammers

Profiel-foto (2)

Zij is in 1982 afgestudeerd als logopedist en heeft zich in de jaren daarna gespecialiseerd in de stottertherapie.

Ze werkt haar hele loopbaan al in een vrijgevestigde praktijk, met incidentele vervangingen als logopedist in het speciale onderwijs. Binnen deze praktijk is zij er vooral voor de jonge kinderen en hun ouders/verzorgers.

Sinds 2005 heeft ze naast deze werkzaamheden een praktijk voor kinder- en jeugdhypnotherapie, voor kinderen met psychosomatische klachten.

 

 

Maatschap voor Logopedie & Stottertherapie

Schildstraat 24
6444 XM Brunssum
045-5271228
logo-stottertherapie@kpnmail.nl

logo-stottertherapie.nl
Responsive Menu Clicked Image