Download hier de Evidence Base voor het kamp

Camp Deam.Speak.Live is een kamp dat georganiseerd wordt voor stotterende kinderen tussen de 6 en de 14 jaar.  Dit 4-daagse kamp wordt al jaren met veel succes in Amerika georganiseerd.

Tijdens de voorjaarsvakantie 2018 (februari) heeft dit kamp voor het eerst plaats gevonden in Europa en wel in Antwerpen. Ellen is als medeorganisator en counselor aanwezig geweest bij dit kamp.

In de zomer van 2021 is het kamp in Amstelveen geweest. Om een inkijkje te hebben in hoe het was kun je op deze link klikken.

Mocht je ook willen meedoen,  in 2023 zal het kamp 3! keer worden gehouden. Mocht de periode net nog in een periode van school vallen,  vrijstelling van school in die week kan geregeld worden. Voor info over de plaats en de periode in 2023 kijk op stotterkamp.nl

Het jeugdjournaal heeft een uitzending gemaakt over het stotterkamp. Klik hier wanneer je deze wil bekijken!

Het vergroten van vloeiendheid is niet waar de focus van dit kamp op ligt. Het programma van het kamp, waarbij kinderen natuurlijk een leuke tijd gaan hebben, heeft zijn waarde bewezen in het bereiken van de volgende doelen bij de kinderen die stotteren:

1) het vergroten en verstevigen van een positief zelfbeeld en daarmee het vermogen van het kind om relaties aan te gaan met leeftijdsgenoten

2) het vergroten van de communicatieve vaardigheden en positieve gevoelens over de eigen communicatieve vaardigheden

3) het vergroten van leiderschapsvaardigheden

4) het verminderen van de invloed van stotteren op de kwaliteit van leven

Het kamp is evidence-based, zoals uit het artikel naar voren komt (zie bovenstaande download-knop), maar nog veel belangrijker, een unieke gelegenheid voor kinderen die stotteren om hun eigen kracht als communicator te versterken of te ontwikkelen middels tal van activiteiten.

Door deze doelstelling is het kamp geschikt voor kinderen die nog geen therapie hebben gevolgd, midden in therapie zijn of zelfs hun therapie al hebben afgerond. Het biedt hen een ervaring waarop zij als volwassene kunnen bouwen. Op de Amerikaanse site https://moody.utexas.edu/centers/lang-stuttering-institute/our-programs zijn diverse ervaringsverhalen te vinden.

Wanneer:

Een volgend Camp Dream. Speak. Live. Nederland in 2023

– Zeijen (Assen): 1-2-3 mei

– Amstelveen: 18-19-20 mei

– Regio Tilburg: 18-19-20 oktober

Informatie:

Voor meer info kun je naar de website gaan, www.stotterkamp.nl . Hier is ook een inschrijfformulier voor het Camp.Dream.Speak.Live! te vinden. Mocht de eigen bijdrage een probleem vormen dan is er een beurs te verkrijgen.

Maatschap voor Logopedie & Stottertherapie

Schildstraat 24
6444 XM Brunssum
045-5271228
logo-stottertherapie@kpnmail.nl

logo-stottertherapie.nl
Responsive Menu Clicked Image